6 April 2017

Život posle



Nakon buke sledi tišina. Uvek. Pa i nakon ove predizborne, ona predizborna. Možda i neki pritajeni bes kako bi Fokner to slikovito u svojoj priči o degeneraciji nekih generacija formulisao, samo u nešto drugačijoj scenografiji.  

Od ponoćnog časa 22-og dana ovoprolećnog meseca 2016. godine Gospodnje, koju ćutljivi Kinezi zovu i godinom Majmuna (valjda to sluti na radost, ali biće i na neka posla), moći ćemo slobodno da uključimo TV  i radio prijemnike, internet, da bezbrižno koristimo kućne aparate, ormane, sefove, česme i ulazna vrata, odakle neće iznebuha iskočiti neki politizovani govor, ispljuvak ili kamen. Doduše, psihopate iz rijaliti ludnica će i tih dana slobodno prenositi smrtonosnu zarazu gluposti, dokazujući da smo ipak nekako srećni i bezbedni s ove strane duge. I da mi zapravo živimo život jednoroga i vila. Ako ništa drugo, nakon te prisilne, potmule tišine i objavljenih rezultata već u ranim jutarnjjim satima, kada će nekom omrknuti a drugom zasijati sunce u slobodnom trajanju od 4 leta bez zime, život iz bajke garantovano stiže. Oni zaglavljeni u basnama, prinudno će birati između 20 veličanstvenih koji nedeljama, mesecima, godinama, decenijama unazad, a osobito sada mnogo obećavaju. Važno je da u svom odabiru slede svoje srce, a kome je preostao razum, može i to.

"U inat - Složno za Srbiju" kontrirajuće tvrdoglavo izjavljuje da će formirati treći politički pol, koji bi značilo hermafroditno ni levo, ni desno, ni gore, ni dole, ni da nam uđe, ni da nam izađe.

"Zeleni" u 100 programskiih tačaka obećavaju svež vazduh i mirišu na organic.

"Partija za demokratsko delovanje - Ardita Sinani" će razrešiti problematičnu poziciju Albanaca u inostranstvu zvanom Srbija, nostrifikaciju preteško stečenih diploma, nedefinisane udžbenike i zbunjene sudove s juga.

Ako je i Vama dosta, i hoćete da uhvatite poslednji voz za Srbiju (iako ovaj prosečno juri celih 42 km na sat, pa je uputnije krenuti pešaka), tu je transparentno "Dosta je bilo - Saša Radulović".

"Dijalog mladih sa stavom i Stanko Debeljaković" će se sa svojim kolegama studentima potruditi da Bolonju baci na kolena, a iz praznog budžeta obimnije nagradi buduće akademce.  

Ako se zarad prepoznavanja medju biračima može promeniti lično ime, može se promeniti i lični opis države. Svima u korist, "Srbija za sve nas i Borko Stefanović" kao svetla tačka konačnog preobraćaja.

"Srpsko - ruski pokret Slobodan Dimitrijević" hoće Savez sa Rusijom. Ako uspe, onih sa dvojnim državljanstvom će se po proceni meriti milionima, a potrošnja votke po glavi u balonima.

"Republikanska stranka - Republikanus part i Nikola Sandulović" politika su tradicije i ozbiljnog pedigrea. Stranka koja želi da ispravi istorijsku krivdu i dovede pravdu.

"Ruska stranka - Slobodan Nikolić" sa već dobro razradjenom firmom zvanom "Srpski prag" će Vam ako ste neoženjeni pribaviti suprugu iz Rusije, Belorusije ili Ukrajine, ali i sve ostalo što gradjanima nedostaje.   

Prof. dr Slobodan Komazec će Vas sa "Za preporod Srbije" timom tokom mandata sigurno ubediti da su Srbi jedan od najstarijih naroda na svetu, a on sam kao najveći monetarni stručnjak u Srbiji, ekonomiju izvući iz kaljuge.

Zavetnica Milica Djurdjević će učiniti sve "Za slobodnu Srbiju". Odana Rusiji i uz podršku Radovana Karadžića, drugarica Milica donosi svetlost nakon tmine.

"Muamer Zukorlić i Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka" kao i lista "Stranka demokratske akcije Sandžaka - Dr Sulejman Ugljanin" će Sandžak učiniti mostom između istoka i zapada, Muhameda i Isusa, neba i zemlje.

Lista sa najdužim imenom koja je prepoznatljiva i kao skraćenica " BoTa, ČeJo i NeČa", a koji čine "Savez za bolju Srbiju" ponudiće sigurno nešto što do sada niko nije smislio, i uraditi što do sada nisu mogli, jer su bili sprečeni. 

Madjari će sa "Savezom vojvođanskih Madjara" odbraniti madjarsko i srpsko more.

Udružena Vrata, Demokrati sa duplim S, kći poznatog oca i gospodin Obradović će se boriti za kolevku i izbrisati Brisel sa putničkih destinacija naših patriota.

Najbolji advokat sebi i drugima, pravnik i Dr Vojislav Šešelj sa svojom "Srpskom radikalnom strankom" učiniće sve da Hag bude potopljen usled dizanja političke i okeanske plime.

To da predostojeći izbori garantuju da je "Reč o poštovanju", da treba "Živeti normalno, i sad", a ne malo nikad, i da će "Srbija pobediti" iako ne znamo protiv koga se u stvari bori, potpuno je jasno.


Zaista, ima li života posle (izbora) smrti?

(April 2016)



No comments: